De avonturen van een zaalvoetbalploeg in 3G

woensdag, september 20, 2006

Speeldag 4

Spoorloze Waarschoot - Wanhoop: 3-4

Smalende blikken bij de tegenstander toen de Wanhoop delegatie arriveerde in Waarschoot. "We gaan die veertigplussers eens vlot inmaken" vingen Thomas & Thomas op van het mouwloze team. Viel dat even tegen...
Stijn vertoefde als een God in Frankrijk, maar verloren zoon Ive was opnieuw van de partij. In het begin was het even aanpassen aan de wat kleine zaal en de vreemd blinkende ondergrond, maar Wanhoop trok ten aanval. Twee snelle tegenprikken van Spoorloze bleken echter voldoende om de 2-0 op het bord te prikken. Woelwater Ive stond echter nauwelijks op het veld of hij kopte de aansluitingstreffer tegen de netten. Inderdaad, met het hoofd. Een vrij uitzonderlijk gegeven in de Wanhoop geschiedenis.
Na de rust ging Wanhoop verder op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er na een perfect vrijetrapnummer, uitgevoerd door Raf en Peter. De vreugde was echter van korte duur, want de irritante nummer 7 van de thuisploeg schoot voor de tweede maal door de benen van Hans.
De gemoederen raakten stilaan verhit bij de thuisploeg. Het oeverloze gediscussieer zorgde voor concentratieverlies, waardoor Raf met een afstandsknal de bordjes opnieuw in evenwicht bracht. Ondanks trek-, duw- en trapwerk van de nummer 7 zorgde Thomas Dewulf met een schitterend schot voor de winning goal. De laatste 5 minuten was het nog even alle hens aan dek, maar het was Wanhoop dat nog enkele keren gevaarlijk kon tegenprikken. Onbegrijpelijk trouwens dat de scheidsrechter de kaarten op zak hield toen de doorgebroken Thomas foutief werd afgestopt en de nummer 7 ostentatief de kwaliteit van de Wanhoop truitjes wilde testen bij Marc.
Conclusie: een gesloten, maar spannende wedstrijd tegen een jong team. Alleen jammer van het onsportieve gedrag van - je had het al geraden - de nummer 7.

Aanwezig: Hans, Raf, Ive, Filip, Peter, Thomas Dewulf, Thomas Renson, Marc
Afgevaardigde/coach: Geert Strynckx