Wanhoop Drongen: de 3G spot

De avonturen van een zaalvoetbalploeg in 3G

zondag, oktober 15, 2006

Speeldag 7

Wanhoop - Berdi Drongen: 8-0

De jaarlijkse derby tegen Berdi, altijd een match op het scherpst van de snee. Het beloofde ook dit jaar niet anders te worden. Na een desastreuze start leek Berdi zich wel herpakt te hebben en volgden ze in de stand op enkele eenheden van ons. Zo wisten ze tegen Oepidus (of is het nu Oedipus) een gelijkspel uit de brand te slepen en lieten ze De Cup in het zand bijten. Een gewaarschuwd Wanhoper is er twee waard!
We konden in volle sterkte aantreden zodat er voor elke positie een vervanger voorhanden was. Een zelden geziene luxe. Geert en Geert konden goedkeurend toekijken vanop de tribune, als echte Statler en Waldorfs. We probeerden Berdi dan ook meteen bij de keel te grijpen en te verhinderen dat hun "slangenmens" scoorde. Via een perfect gemikte vrije trap opende Raf al snel de score. Iets later verdubbelde Stijn de score, nadat hij zich mooi had vrijgelopen op rechts. Nog voor de rust stond de 3-0 op het bord: Marc scoorde zowaar met de linker!
Zaak was nu om geconcentreerd te blijven. En dat lukte goed, want via doelpunten van Raf, tweemaal Thomas Dewulf, Thomas Renson en Filip liepen we verder uit. De verwachte Berdi stormloop bleef ook uit en de tegenstander raakte wat gefrustreerd, zoals ze zelf ook correct aangeven op hun website. Inderdaad, de scheidsrechter floot vrij zwak. En wanneer de slangenmens zich toch eens mooi kon vrijkappen, schudde Hans een miraculeuze redding uit zijn mouw. Dat leverde hem applaus op van de tegenstander. Voorwaar een mooi sportief gebaar.
Boempa zag zijn pupillen dus onverwachts met zware cijfers de boot in gaan. We hadden trouwens de indruk dat de Berdi-doelman in een offday verkeerde, want in tegenstelling tot in andere wedstrijden toonde hij zich ditmaal niet van zijn meest secure kant. Ongetwijfeld zinnen de blauw-witten op revanche. Afspraak begin 2007...
Mij is het trouwens een raadsel wat Johan mispeuterd heeft om hen zo op de zenuwen te werken. Iemand een idee?


Aanwezig: Hans, Raf, Stijn, Marc, Filip, Peter, Thomas Dewulf, Thomas Renson, Ive
Afgevaardigde: Johan Pauwels