maandag, februari 12, 2007

Speeldag 19

Wanhoop - Spoorloze Waarschoot: 11-3

Na enkele matchen verschenen we opnieuw quasi voltallig aan de aftrap. Enkel Peter is langdurige buiten strijd met aan achillespeesblessure en de twee Thomassen waren ziek of in examen.
Na een studieronde met duidelijk veldoverwicht voor Wanhoop, opent Filip in de elfde minuut de score op pas van Marc. 8 minuten later geeft Filip de assist voor Kristof die makkelijk scoort. Dat herhaalt nog eens 2 minuten later door de bal door de benen van de keeper te schuiven. Via een mooie combinatie Kristof-Filip-Marc verschijnt de 4-0 op het bord. Spoorloze weet nog te milderen tot 4-1 op slag van rust na onvrijwillig handspel.
En dan volgt de aftrap van de tweede helft. Na nauwelijks 10 seconden vuurt Marc een onhoudbare kogel af vanop rechts. 5-1 en wellicht het snelste doelpunt uit de Wanhoop geschiedenis. Even later blijkt niet het lid, maar wel de voet van Filip in erectieve toestand te staan en hij mikt de bal hoog over de goal. Vanop eigen helft schiet Marc op het doel van de tegenstander. De keeper miskijkt zich en Raf is goed gevolgd om de 6-1 tegen de netten te prikken. In een verder sportieve match krijgt Stijn een aanvaring met de nummer 6, tot tweemaal toe zelfs, en beiden krijgen geel. In de achtste minuut komt Spoorloze nog terug tot 6-2, maar Kristof zorgt nauwelijks een minuut later voor de 7-2. Via een magistraal hakje legt Kristof de bal enkele minuten later panklaar voor Marc, die zich dat geen twee keer laat zeggen en de 8-2 scoort. De toeschouwers amuseren zich kostelijk en zien Spoorloze nog 1 keer scoren. Hun niet echt secuur spelende doelman lost een hard schot van Marc waardoor de 9-3 een feit is. De 10-3 komt op rekening van Kristof, net zoals de 11-3: koelbloedig wacht hij tot de keeper gaat platliggen om de bal dan makkelijk binnen te leggen. Eindelijk nog eens een overwinning: het doet deugd. Uit de statistieken blijkt bovendien dat we de kaap van de 100 gescoorde doelpunten hebben overschreden. Eveneens een historisch moment?

Aanwezig: Hans, Raf, Filip, Marc, Stijn, Kristof
Doelpunt(en): Kristof (x 5), Marc (x 4), Filip, Raf