De avonturen van een zaalvoetbalploeg in 3G

zondag, februari 25, 2007

Speeldag 22

Berdi Drongen - Wanhoop: 1-6

Voor beide ploegen dé match van het jaar. Berdi is een ploeg waarmee we een haat-liefde verhouding hebben, al haalt de liefde nog altijd de bovenhand. Beide ploegen beginnen altijd met de beste intenties aan de wedstrijd, maar altijd vallen er wel enkele bitsige momenten te betreuren. Al weken keken de supportersclans naar het treffen uit. Door de krokusvakantie moest Berdi echter enkele sleutelpionnen missen en dat liet zich voelen.
Toch kwamen ze na 2 minuten al op voorsprong na een schot dat voorzet werd en een dekkingsfout bij Wanhoop. Marc uitte luidkeels zijn frustratie (waarvoor zijn excuses), want Wanhoop had de match in handen. Wanhoop trok dan ook ten aanval, maar aanvankelijk wilde de bal er niet in. Thomas Renson trof met 1 schot de 2 palen, maar de bal huppelde vrolijk het veld in. Ook Raf kende geen succes met een schot tegen de paal en Stijn miste nipt na een mooie combinatie. In de 17e minuut zette Marc zich op rechts door, ondanks stevig duurwerk van Berdi's laatste man. Vrijwel evenwijdig met de doellijn weet hij de bal nog naast de keeper binnen te schieten. De ontlading is groot. Vijf minuten later speelt Raf Thomas aan op links, die mooi over en langs de keeper trapt.
In de tweede helft zit Wanhoops rechterflank stevig op slot, maar geen nood want Thomas staat paraat op links. Na 2 minuten lobt hij op een beheerste manier de keeper. Een dikke 5 minuten later krijgt Marc de bal aangespeeld van Stijn. Zonder te kijken draait hij zich om zijn as en schiet tussen keeper en paal binnen. Wanhoop op rozen dus na de 4-1. De toeschouwers zijn het erover eens: de 2e helft is beter dan de 1e, met mooie aanvallen en knap combinatiespel. Enkel de Berdiaanse nummer 2 laat zich opnieuw van zijn slechte kant zien door geregeld over zijn toeren te gaan en onnodige fouten te maken. Stijn pikt uiteindelijk ook zijn goaltje mee door in de 13e minuut de 5-1 te scoren. Een minuut later weet Hans de doorgebroken nummer 2 van Berdi te stuiten wanneer die alleen voor zijn doel verschijnt. De frustraties borrelen op, want enkele minuten later trapt de nummer 14 na op Thomas. Hij krijgt dan ook terecht geel. Ach, in het vuur van de strijd gebeurt dat wel eens. Het siert hem dan ook dat hij zich na de match komt verontschuldigen. Het laatste doelpunt valt kort voor affluiten (kwam dat laatste fluitsignaal niet te vroeg?) wanneer Stijn Thomas lanceert op links. Thomas verschalkt moeiteloos de keeper.
Slechts 1 besluit na deze match: Wanhoop is de ploeg van 't Stad ;)

Aanwezig: Hans, Raf, Filip, Marc, Stijn, Thomas Renson
Doelpunten: Thomas Renson (x 3), Marc (x 2), Stijn