De avonturen van een zaalvoetbalploeg in 3G

vrijdag, maart 16, 2007

Speeldag 25

Wanhoop-Ikaros Gent: 4-4

Vanavond kregen we de fiere leider Ikaros op bezoek. Schamper gelach in onze eigen kleedkamer vooraf, in de stijl van "hopelijk krijgen we niet teveel doelpunten aan ons broek". Wel, dat viel achteraf bekeken goed mee.
Na amper 5 minuten spel zagen de spelers van Ikaros het al niet meer zitten. Niet omdat we zo goed waren, wel omdat onze zwarte plunje dezelfde kleuren had als het scheidsrechtersuniform en er verwarring ontstond. Sportief gebaar van de scheidsrechter toen hij besliste om zelf andere kleu()ren aan te trekken.
Voor Ikaros mocht het echter niet baten, want Marc scoorde op een perfecte assist van Kristof de 1-0. De koploper zette al snel orde op zaken met een schitterend getrapte vrijschop: mooi binnen tussen Hans en paal. Niet lang daarna kwam Wanhoop weer op voorsprong. Nadat de keeper zich wat eerder al bijna had verkeken op een verre lob van Raf, wilde hij op een nieuwe verre bal tussenbeide komen. Door aandringen van Marc miskeek hij zich echter en de bal caprioolde in het doel. Alweer was de vreugde van korte duur want de heer tommy Jacobs - trouwe lezers van de site van De Krijte kennen hem van verslagen aldaar - toverde 2 doelpunten op het scorebord. Wanhoop bleef echter strijden en wist via Filip en Kristof uit te lopen tot 4-3 voor de rust.
Was hier een stunt in de maak? Wanhoop geloofde er echt in. Vooral ook omdat er ook in de tweede helft nog kansen volgde. Het spel golfde heen en weer, met toch veldoverwicht voor Ikaros. Hans keepte echter een perfecte match en wist poging na poging uit zijn doelvlak te ranselen. Enkel op een gevaarlijke counter moest hij zich gewonnen geven. Even ging het er bitsig aan toe, maar de match verliep in een sportieve sfeer. Alleen leek de tweede helft haast 35 minuten te duren. De scheidsrechter had het duidelijk naar zijn zin :)
Een onverhoopt punt ditmaal, zodat de hoop op een nieuw recordaantal punten levendig blijft.

Aanwezig: Hans, Filip, Thomas Renson, Stijn, Marc, Kristof
Doelpunt(en): Marc, Filip, Kristof